Web Analytics Made Easy - Statcounter

شیراز- محمد ظریف صنایعی، پیشکسوت هنر آینه کاری استان فارس چشم از جهان فروبست.

به گزارش خبرنگار مهر، استاد محمد ظریف صنایعی فرزند هرمند آینه کار محمدحسن ظریف صنایعی بود که در سال ۱۳۲۱ در شهر آینه های نمایانگر هنر، شیراز در خانواده ای که پسر در پی پدر به آینه کاری پرداخته بود متولد شد.

او ۱۰ ساله بود که تحت آموزه های پدر و تنها استاد خویش به مدت ۲۰ سال به فراگیری این هنر ۲۰۰ ساله پرداخت و همانگونه که این هنر را از پدر آموخته، آن را به عنوان میراثی گرانبها برای فرزندانش به یادگار گذاشته است؛ انتخاب این هنر نه تنها به خاطر ادامه شغل پدر بلکه کمک به اقتصاد خانواده نیز بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استاد محمد ظریف صنایعی تا سال ۱۳۴۸ نزد پدر در حرم مطهر حضرت احمدبن موسی، شاهچراغ(ع) به هنرنمایی پرداخت و پس از آن مستقل شد؛ در پی این سالها آینه کاری حرم سید میرمحمد(ع) آغاز کرد که ۷ سال به طول انجامید و در اثنای آن گاهی نیز کارهای متفرقه ای انجام داد.

استاد در شیوه کاری خود سبک پدر را ادامه داد اما، در کار گره، خطوط و منحنی ها(اسلیمی و ختایی) بیش از پدر کار کرده و تغییراتی را در جهت پیشرفت کار انجام داد؛ او در نمایشگاهی که به میزبانی کشور فرانسه برگزار شد این هنر زیبای ایرانی را به طور زنده(ورک شاپ) به جهانیان معرفی کرد.

این هنرمند ارزشمند برای زنده نگه داشتن این هنر، رموز آن را به فرزندش ابراهیم به گونه ای آموخت که اکنون بسیاری از اماکن مذهبی کشورهای اسلامی حوزه خلیج فارس توسط وی آینه کاری شده است.

هنرنمایی استاد محمد ظریف صنایعی تحت نظارت حج و اوقاف را در اماکن و بناهای شیراز و فارس نظیر امامزاده پیرمراد در استهبان، امامزاده سید ابوالقاسم در داراب، گنبد سبز لار، نظرگاه ابوالفضل در لار، حسینیه حضرت ابوالفضل(ع) در گراش، بقعه سیدتاج الدین غریب و حرم سید علاء الدین حسین(ع) در شیراز می توان دید.

 آیین سومین و هفتمین روز درگذشت استاد محمد ظریف صنایعی، پیشکسوت هنر آینه کاری ایران روز پنجشنبه ۱۰ اسفندماه جاری از ساعت ۱۵ تا ۱۶.۳۰ در مسجد امام سجاد(ع) برگزار می شود.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۴۱۸۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعویض قرآن دروازه ورودی شیراز

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، قرآنی که برفراز دروازه وردی شمالی شیراز معروف به دروازه قرآن گذاشته شده، منتخبی از برخی سوره‌های کلام الله وحی است.

دروازه قرآن یکی از شش دروازه اصلی شیراز بوده که در دوره عضدالدوله دیلمی ساخته و به دلیل وجود قرآن ۱۷ من مشهوری که در آن بوده، به دروازه قرآن معروف شده است.

قرآن ۱۷ من معروف دروازه قرآن، هم اکنون در موزه پارس شیراز نگهداری می‌شود و به گفته مسئولان سال‌ها به جای آن قرآن دیگری قرار داده می‌شد.

هم اکنون شهرداری قصد دارد هر سال یک قرآن را در دروازه قرآن قرار دهد و قرآن قبل را به بزرگان استان فارس اهدا کند.

دروازه قرآن در سال ۱۳۷۵ در فهرست آثار ملی ثبت شد.

این بنا بین دو کوه چهل مقام و باباکوهی در تنگه الله اکبر واقع شده است.

دیگر خبرها

  • محمد علی علومی شاهنامه‌پژوه بمی درگذشت
  • عیادت از جورج شکور؛ خالقِ سه گانهِ حماسه های ماندگار …
  • بدرقه صدای خاطره‌انگیز رادیو به خانه ابدی
  • وداع با یکی از بهترین‌ معلمان رسانه/ راز محبوبیت اسکویی چه بود؟
  • هنرمند پیشکسوت خراسان شمالی به سوی خانه ابدی بدرقه شد
  • ۳ عامل مهم در شکل‌گیری شخصیت محمد‌رضا سنگری
  • تعویض قرآن دروازه ورودی شیراز
  • پیام تسلیت وزیر ارشاد در پی درگذشت هنرمند موسیقی خراسان شمالی
  • تاریخ مراسم تشییع صدای ماندگار ورزش اعلام شد
  • مراسم تشییع صدای ماندگار ورزش یکشنبه برگزار می شود