Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-06@13:49:01 GMT

منیر فرمانفرمائیان چگونه هنرمندی بود؟ (فیلم)

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۱۸۹۰۲

‍‍‍‍‍‍

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

عصر ایران؛ محسن ظهوری ـ منیر فرمانفرمائیان سال‌ها جهان را گشت و سرانجام در وطنش و در تهران درگذشت. او هنرمند مشهور و صاحب سبکی بود که بیشتر او را با نام «منیر» می‌شناختند. او سال‌ها در نیویورک؛ مهد هنر مدرن جهان زندگی کرد، آموخت و آثار هنری خلق کرد، اما کارهای او با هنرمندان مدرن آمریکا تفاوت‌ داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او سبک و منشی را انتخاب کرد که مختص خودش بود.
هنرمندان دهه ۴۰ و ۵۰ میلادی در آمریکا و بعد از آن در اروپا به نمایش هیجان و احساسات بر تابلوهای نقاشی روآوردند اما منیر فرمانفرمائیان به فکر زیبایی خود اثر هنری بود و مخاطب را موظف به درک احساس هنرمند نمی‌دانست. او با هنرمندان مدرنی چون «اندی وارهول» همراه و دوست بود، اما ریشه فکر و احساسش همچنان در وطن ماند.
تزئینات معماری ایرانی چیزی بود که منیر را درگیر می‌کرد؛ آینه‌کاری، نقاشی روی شیشه، صنایع‌دستی و کاشی‌کاری. منیر فرمانفرمائیان هنرمندی به تمام معنا ایرانی بود؛ کسی که به آینه‌کاری و تزئینات سنتی، هویتی تازه بخشید. نگاه او به تمام انواع تزئینات ایرانی به خصوص آینه‌کاری، از زاویه هندسه آن‌ها بود؛ به اشکال‌ آن‌ها کار داشت.
هندسه، همیشه مهم‌ترین وجه معماری ایران بوده و منیر هم آن‌ را به مهم‌ترین وجه آثار خود تبدیل کرد. او برخلاف بسیاری از هنرمندان معاصر جهان، هنر مفهوم‌گرا را بر هنر تزئینی ارجح نمی‌دانست. اهل شعار و پیام دادن در هنرش نبود و آن‌چه را خلق می‌کرد که زیبا و هندسی باشد. کار او خلق نقوشی منظم و زیبا در ریتمی همگون بود؛ همان‌چیزی که معماری ایران را درخشان کرده است.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: منیر فرمانفرمائیان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۱۸۹۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسپانیا میزبان فیلم ژاو با حضور هنرمندان قمی شد

فیلم کوتاه "ژاو" به کارگردانی مسعود مشعوف و تهیه‌کنندگی سیدحسین میرداماد در ادامه حضور جهانی خود در هفتمین فستیوال هنر‌های فراگیر اسپانیا DiversidArte با حضور فیلم‌هایی از کشور‌های آلمان، اسپانیا، آمریکا، ایتالیا، برزیل، نیجریه، فرانسه، مکزیک، اکوادور، اردن، قرقیزستان و ایران به رقابت می‌پردازد.

بازیگران این فیلم؛ بهادر محمدنژاد، سعید سلطانی و مجید رنگی، مجری طرح؛ انجمن سینمای جوانان ایران دفتر قم، مدیر فیلمبرداری؛ سعید طالبی، مدیر صدابرداری؛ محسن اُسروش، تدوین و اصلاح رنگ، نور و صداگزار؛ محسن فضلی، دستیار کارگردان؛ الهام مهربان، دستیار دو و برنامه ریز؛ علی حیدری، طراح گریم؛ محمد نعمت، طراح صحنه؛ گلناز زجاجی، طراح لباس و منشی صحنه؛ الهام مهربان هستند.

همچنین طراح پوستر؛ مصطفی شفیعی، روابط عمومی؛ هانی احمدزاده، مدیر تولید؛ علی شریفی، آهنگساز؛ محمد امین ابراهیمی، دستیاران تصویر؛ حسین حقی و عیسی ابراهیم‌فر، دستیار صدا؛ محمد ملکیان، دستیار تولید؛ محمد سعادتی و تدارکات؛ عرفان خوش دوست از عوامل دیگر آن هستند.

"ژاو" پیش از این به عنوان تنها نماینده‌ی ایران، نامزد دریافت جایزه بزرگ پنجمین فستیوال فیلم سلامت سوییس شده است که در ۲۶ می‌سال ۲۰۲۴ در محل مجمع سازمان بهداشت جهانی در ژنو با حضور فینالیست‌ها برگزار خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • نمایش 600 اثر هنرمندان ایرانی در دبی
  • ۶۰۰ اثر از هنرمندان ایرانی در نمایشگاه هنر جهانی دبی به نمایش درآمد
  • اسپانیا میزبان فیلم ژاو با حضور هنرمندان قمی شد
  • کاربرد انواع ریسه ال ای دی در دکوراسیون داخلی
  • فلسطین کرونیکل: پاتریوت آمریکا در برابر بالستیک ایرانی به هیچ کاری نیامد | ادعای اولیه چگونه نقش بر آب شد؟
  • ذره‌بین در دست هنرمندان: خلق نقاشی‌های شگفت‌انگیز با ذره‌بین (فیلم)
  • بازیگر اخراجی‌ها کارگردان شد
  • فلسطین کرونیکل: پاتریوت آمریکا در برابر بالستیک ایرانی به هیچ کاری نیامد
  • برپایی نمایشگاه خوشنویسی جمعی از هنرمندان افغانستانی و ایرانی در قم
  • برای هنرمندی که سینه‌اش لبریز از زلالی مذهب و عشق بود